ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Κάθε ξύλινο δάπεδο με κατασκευή από την Quality Floors  Βουργουτζής χαρακτηρίζεται από αντοχή, κορυφαία ποιότητα υλικών και υψηλή αισθητική.

Κάθε ξύλινο δάπεδο που αναλαμβάνουμε να κατασκευάσουμε, έχει βασικές του προϋποθέσεις την ανθεκτική κατασκευή και την ποιότητα. Ένα κατασκευαστικά σωστό και εντυπωσιακό ξύλινο δάπεδο είναι ο καλύτερος εκφραστής της «ζεστασιάς» και του κύρους / γοήτρου ενός χώρου. Αναδεικνύει τον εκάστοτε χώρο παρέχοντας μία διαχρονική αρμονία μεταξύ αντοχής και αισθητικής.

 Η Quality Floors Vourgoutzis, μέσα από την μακρόχρονη τεχνογνωσία της, μελετά τις κατασκευαστικές παραμέτρους του εκάστοτε χώρου, και προτείνει τα πλέον κατάλληλα υλικά και τεχνικές κατασκευής σε συνδυασμό με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ειδών ξύλου, σχεδίων και τεχνικών παρέχει τις βέλτιστες λύσεις για κάθε χώρο.

 Καθ’ όλη την κατασκευαστική διαδικασία χρησιμοποιούμε πάντα πιστοποιημένα υλικά υψηλών προδιαγραφών. Σε συνδυασμό με το σύνολο τεχνικών γνώσεών μας, παραδίδουμε στον πελάτη ένα διαχρονικά όμορφο και ανθεκτικό σε καθημερινή χρήση τελικό αποτέλεσμα.

 Μπορείτε να δείτε επιλεγμένα έργα μας εδώ

Διαβάστε παρακάτω και ενημερωθείτε σχετικά με τα ξύλινα δάπεδα που κατασκευάζει η Quality Floors Βουργουτζής.

CRAFTING STAEDY STEPS SINCE 1972

ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΚΑΡΦΩΤΟ, ΚΟΛΛΗΤΟ Η ΗΜΙΜΑΣΙΦ?

Διαβάστε παρακάτω και ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα, την διαδικασία κατασκευής, και των επιλογών που υπάρχουν για το νέο σας ξύλινο δάπεδο.

ΞΥΛΙΝO ΔΑΠΕΔΟ KΑΡΦΩΤΟ

Το κλασικά διαχρονικό ξύλινο δάπεδο με αίγλη και ιστορία αιώνων πίσω στο χρόνο

Στο κλασικό ξύλινο δάπεδο η τοποθέτηση  γίνεται επί ξύλινης βάσης από δοκίδες στηριγμένες στην πλάκα μπετόν με ειδικά ηχομονωτικά ου-πατ, για αποφυγή και μείωση κραδασμών και κατά συνέπεια ήχων-τριξιμάτων. 
Είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση να χρησιμοποιηθούν υψηλής ποιότητας υλικά σε σωστή ποσότητα και έκταση καθώς αυτά θα αποτελέσουν την βάση του ξύλινου πατώματος. Ουσιαστικά είναι το κυριότερο σημείο της κατασκευής όπου γίνεται το αλφάδιασμα της επιφάνειας και το δέσιμο όλης της κατασκευής συμβάλλοντας καθοριστικά στην χρονική διάρκεια και αντοχή του ξύλινου δαπέδου.

Προαιρετικά, εφόσον κριθεί κατασκευαστικά απαραίτητο, μπορεί να προηγηθεί πρόσθετη κατασκευή ψευτο-πατώματος κάτω από την τελική επιφάνεια για μια πιο στιβαρή συνολικά κατασκευή. Στη συνέχεια οι σανίδες παρκέ του ξύλινου δαπέδου καρφώνονται σε διαδοχική σειρά στα σημεία όπου κάθετα έρχονται σε επαφή με τα δοκάρια. Πάντα σε συνδυασμό με την απαραίτητη χρήση κόλλας υψηλών προδιαγραφών. Κατόπιν, περιμετρικά της τοιχοποιίας είναι απαραίτητη η πρόβλεψη αρμού 8-10mm για τις διαστολές του πατώματος και όπου το πάτωμα έρχεται σε επαφή με άλλα οικοδομικά υλικά όπως αλουμίνιο, μάρμαρο, πλακάκι κ.α., ενώ ταυτόχρονα τοποθετείται ενδιάμεσα φελλός πάχους 8mm.

Η χρήση σοβατεπί στον τοίχο κατά την κατασκευή ενός καρφωτού ξύλινου δαπέδου είναι απαραίτητη τόσο για κατασκευαστικούς όσο και για αισθητικούς λόγους, καθώς καλύπτει τους αρμούς διαστολής. Η επιλογή του μεγέθους του σοβατεπί είναι στην ευχέρεια επιλογής του εκάστοτε πελάτη, πάντα σε συνάρτηση με την απόλυτη κατασκευαστική αρτιότητα και διαχρονική λειτουργικότητα του ξύλινου δαπέδου.


Το ποιοτικά άψογο φινίρισμα μας με βερνίκια υψηλών προδιαγραφών

 

Μετά από διάστημα όχι μικρότερο των 30 ημερών το ξύλινο πάτωμα τρίβεται με επιμέλεια από ειδικές κυλινδρικές και περιστροφικές μηχανές τελευταίας τεχνολογίας ώστε να αποκτήσει μία απόλυτα λεία και στιλπνή επιφάνεια καθαρή από ξένες ουσίες όπως παράδειγμα λιπαρές ουσίες χρωστικές η χτυπήματα.

 Μετά από αυτή τη διαδικασία το ξύλινο δάπεδο αναδεικνύει τον φυσικό ξύλινο χαρακτήρα του και είναι έτοιμο στη συνέχεια να δεχτεί τα  υψηλής ποιότητας και αντοχής ειδικά βερνίκια που χρησιμοποιούμε στα ξύλινα δάπεδά μας, τα οποία εξασφαλίζουν στο ξύλινο δάπεδο την απαραίτητη προστασία και διαχρονική αντοχή και το εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα για το οποίο φημίζεται η QUALITY FLOORS Βουργουτζής.

ΞΥΛΙΝO ΔΑΠΕΔΟ ΚΟΛΛΗΤΟ

Το σύγρονο ξύλινο δάπεδο με πληθώρα εφαρμογών

Το κολλητό ξύλινο δάπεδο-πάτωμα αποτελεί την ιδανική επιλογή τοποθέτησης μασίφ ξύλινου πατώματος για χρήση ενδο-δαπέδιας τύπου θέρμανσης  σε κατοικίες ή άλλους χώρους. Το κολλητό ξύλινο δάπεδο-πάτωμα εξαιτίας της κατασκευαστικής ιδιαιτερότητάς του αποτελεί μία σύγχρονη και αισθητικά διακεκριμένη επιλογή ανακαίνισης σε  παλαιότερου τύπου κατοικίες με υπάρχον δάπεδο όπως παλαιό-φθαρμένο μωσαϊκό, πλακάκι ή μάρμαρο, των οποίων η αφαίρεσή τους είναι δύσκολη και κοστοβόρα.

Στην περίπτωση που στο δάπεδο έχει πρόσφατα εφαρμοστεί η τεχνική της τσιμεντοκονίας, η επιφάνεια ελέγχεται από τα συνεργεία μας σε διάφορα σημεία με ειδικό ψηφιακό υγρόμετρο, το οποίο θα υποδείξει το βαθμό υγρασίας της και μόνο όταν η ένδειξη είναι >2% επιτρέπεται να ξεκινήσει  η διαδικασία κατασκευής-συγκόλλησης του ξύλινου πατώματος .

 Αρχικά, η επιφάνεια καθαρίζεται πολύ καλά  απομακρύνοντας την πούδρα με ειδικές σκούπες μεγάλης απορρόφησης. Στη συνέχεια η επιφάνεια ασταρώνεται με υψηλής ποιότητας primer ενός η δύο συστατικών, και  την επόμενη ημέρα γίνεται η συγκόλληση του ξύλινου δαπέδου-πατώματος με χρήση ελαστικής κόλλας αποκλειστικά για ξύλινα δάπεδα. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του πατώματος η διαδικασία είναι ίδια με το καρφωτό.

 Μετά από διάστημα όχι μικρότερο των 30 ημερών το ξύλινο δάπεδο-πάτωμα τρίβεται με επιμέλεια από ειδικές κυλινδρικές και περιστροφικές μηχανές τελευταίας τεχνολογίας, αποκτώντας μία απόλυτα λεία επιφάνεια. Μετά από αυτή την διαδικασία το ξύλινο δάπεδο είναι έτοιμο να αναδείξει τον φυσικό ξύλινο χαρακτήρα του και να δεχτεί τα  υψηλής ποιότητας και αντοχής εξειδικευμένα βερνίκια που χρησιμοποιούμε στα ξύλινα δάπεδά μας. τα οποία εξασφαλίζουν στο ξύλινο δάπεδο την απαραίτητη προστασία και διαχρονική αντοχή και το εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα για το οποίο φημίζεται η QUALITY FLOORS Βουργουτζής.

ΞΥΛΙΝO ΔΑΠΕΔΟ ΗΜΙΜΑΣΙΦ

Η νέα τάση στο δάπεδο

Το ημι – μασίφ ξύλινο δάπεδο αποτελεί μία η νέα τάση στα ξύλινα δάπεδα. Αποτελείται από από ημι – μασίφ ξύλινες σανίδες μεγάλου μεγέθους συνήθως <11cm πλάτους και με μεγάλα μήκη <1.5m. Έχει την δυνατότητα πολλών χρωματικών επιλογών.

Στο ημιμασίφ ξύλινο δάπεδο υπάρχει διπλή επιλογή ως προς την τεχνική τοποθέτησης ( πλωτό ξύλινο δάπεδο ή κολλητό ξύλινο δάπεδο ) χαρίζοντας γρήγορο και εξαιρετικά ποιοτικό αποτέλεσμα μέσα από μία αίσθηση πολυτέλειας ενός κλασικού ξύλινου δαπέδου με μοντέρνα χαρακτηριστικά .

Είναι ιδανικό σε εφαρμογές ενδοδαπέδιας θέρμανσης, διότι τα συνηθέστερα έχουν πάχος 16mm για κατοικίες και χώρους  με υπάρχον δάπεδο πού δεν μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα ενώ παράλληλα ο τελικός χρόνος παράδοσης ή χρήσης του χώρου είναι εξαιρετικά σύντομος. Για το λόγο αυτό η τεχνική του ημι-μασίφ ξύλινου δαπέδου-πατώματος επιλέγεται κατά την ανακαίνιση ή διαμόρφωση επαγγελματικών χώρων όπως ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, εταιρικών γραφείων και καταστημάτων.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

ΣΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ