ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

Το ξύλινο δάπεδο, η κατασκευή & ποιες πληροφορίες
χρειάζεται να γνωρίζετε ώστε να επιλέξετε
το ξύλινο δάπεδο που αναδεικνύει το χώρο σας

Ένα ξύλινο δάπεδο με σωστή κατασκευή και φινίρισμα είναι και οπτικά εντυπωσιακό και ο καλύτερος εκφραστής της «ζεστασιάς», της φιλικότητας και του πρεστίζ ενός χώρου. Είναι ένα κατασκευαστικό έργο το οποίο καλείται να αναδείξει τον χώρο παρέχοντας μία διαχρονική οπτική αρμονία και φιλικότητα. Πάντα σε συνδυασμό με αντοχή στην καθημερινή χρήση.

Η Quality-floors Vourgoutzis, έχει πολυετή τεχνογνωσία πάνω στο ξύλινο δάπεδο και την κατασκευή του. Μελετά τις κατασκευαστικές παραμέτρους του εκάστοτε χώρου και προτείνει τα πλέον κατάλληλα υλικά και τεχνικές κατασκευής. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ειδών ξύλου, σχεδίων και τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του ξύλινου δαπέδου δίνει λύσεις με τις προτάσεις της για κάθε χώρο.

Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά υψηλών προδιαγραφών και αντοχής, εγγυόμαστε  ένα διαχρονικά όμορφο και ανθεκτικό σε φθορές ξύλινο δάπεδο.


Το ξύλινο δάπεδο και οι τεχνικές κατασκευής του
Κολλητό, καρφωτό ή ημιμασίφ?
Ποια τεχνική είναι η πιο κατάλληλη ανάλογα
με το χώρο και τις προδιαγραφές του?

ΚΑΡΦΩΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ  –  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Στο κλασικό ξύλινο δάπεδο η τοποθέτηση  γίνεται επί ξύλινης βάσης από δοκίδες στηριγμένες στην πλάκα μπετόν. Με ειδικά ηχομονωτικά ου-πατ, για αποφυγή κραδασμών και ήχων – τριξιμάτων.  Είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση να χρησιμοποιηθούν υψηλής ποιότητας υλικά σε σωστή ποσότητα και έκταση. Καθώς αυτά θα αποτελέσουν την βάση του ξύλινου πατώματος. Ουσιαστικά είναι το κυριότερο σημείο της κατασκευής όπου γίνεται το αλφάδιασμα της επιφάνειας. Και στη συνέχειατο δέσιμο όλης της κατασκευής. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε καθοριστικά στην χρονική διάρκεια και αντοχή του.

Προαιρετικά, και εαν κριθεί κατασκευαστικά απαραίτητο, μπορεί να προηγηθεί πρόσθετη κατασκευή ψευτο-πατώματος. Αυτή γίνεται κάτω από την τελική επιφάνεια για μια πιο στιβαρή συνολικά κατασκευή. Στη συνέχεια, οι σανίδες παρκέ καρφώνονται με διαδοχική σειρά στα σημεία όπου κάθετα έρχονται σε επαφή με τα δοκάρια. Πάντα σε συνδυασμό με την απαραίτητη χρήση χρήση κόλλας υψηλών προδιαγραφών.

Κατόπιν, περιμετρικά της τοιχοποιίας είναι απαραίτητη η πρόβλεψη αρμού 8-10mm για τις διαστολές του πατώματος και όπου το πάτωμα έρχεται σε επαφή με άλλα οικοδομικά υλικά όπως αλουμίνιο, μάρμαρο, πλακάκι κ.α., ενώ ταυτόχρονα τοποθετείται ενδιάμεσα φελλός πάχους8mm.

Η χρήση σοβατεπί στον τοίχο κατά την κατασκευή ενός καρφωτού ξύλινου δαπέδου είναι απαραίτητη. Τόσο για κατασκευαστικούς όσο και για αισθητικούς λόγους, καλύπτοντας τους αρμούς διαστολής. Η επιλογή του μεγέθους του σοβατεπί είναι στην ευχέρεια επιλογής του εκάστοτε πελάτη και πάντα σε συνάρτηση με την απόλυτη κατασκευαστική αρτιότητα του δαπέδου.

 

ΚΑΡΦΩΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ – ΛΟΥΣΤΡΟ

Μετά από διάστημα όχι μικρότερο των 30 ημερών το ξύλινο πάτωμα τρίβεται. Με επιμέλεια, από ειδικές κυλινδρικές και περιστροφικές μηχανές τελευταίας τεχνολογίας. Στόχος είναι το ξύλινο δάπεδο να αποκτήσει μία απόλυτα λεία και καθαρή επιφάνεια από ξένες ουσίες. Όπως παράδειγμα λιπαρές ουσίες χρωστικές ή χτυπήματα και στίλπνη.

Μετά από αυτή την διαδικασία το ξύλινο δάπεδο είναι έτοιμο να αναδείξει τον φυσικό ξύλινο χαρακτήρα του. Και να είναι έτοιμο στη συνέχεια να δεχτεί τα  υψηλής ποιότητας και αντοχής ειδικά βερνίκια που χρησιμοποιούμε στα ξύλινα δάπεδά μας. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας βερνικια είναι για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη προστασία του δαπέδου. Αυτές είναι οι προδιαγραφές που σε συνδυασμό με την άρτια κατασκευή προσδίδουν τη διαχρονική αντοχή και το εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα για το οποίο φημίζεται η QUALITY FLOORS Βουργουτζής.

 

ΚΟΛΛΗΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ –  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Το κολλητό ξύλινο δάπεδο-πάτωμα αποτελεί την ιδανική επιλογή τοποθέτησης μασίφ ξύλινου πατώματος για χρήση ενδοδαπέδιας θέρμανσης.  Τόσο σε κατοικίες όσο και σε άλλους χώρους. Το κολλητό ξύλινο δάπεδο εξαιτίας της κατασκευαστικής ιδιαιτερότητάς του αποτελεί μία σύγχρονη και αισθητικά κορυφαία επιλογή ανακαίνισης. Όπως για παράδειγμα σε παλαιότερου τύπου κατοικίες με υπάρχον δάπεδο. Επίσης προτείνεται για τοποθέτηση πάνω από το παλαιό-φθαρμένο μωσαϊκό, ή πλακάκι καιμάρμαρο. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε  την αφαίρεση υλικών, μία διαδικασία είναι δύσκολη και κοστοβόρα.

Στην περίπτωση που στο δάπεδο έχει πρόσφατα εφαρμοστεί η τεχνική της τσιμεντοκονίας, η επιφάνεια ελέγχεται από τα συνεργεία μας σε διάφορα σημεία με ειδικό ψηφιακό υγρόμετρο, το οποίο θα υποδείξει το βαθμό υγρασίας της και μόνο όταν η ένδειξη είναι >2% επιτρέπεται να ξεκινήσει  η διαδικασία κατασκευής-συγκόλλησης του ξύλινου πατώματος .

Αρχικά, η επιφάνεια καθαρίζεται πολύ καλά  απομακρύνοντας την πούδρα με ειδικές σκούπες μεγάλης απορρόφησης. Στη συνέχεια η επιφάνεια ασταρώνεται με υψηλής ποιότητας primer ενός η δύο συστατικών, και  την επόμενη ημέρα γίνεται η συγκόλληση του ξύλινου δαπέδου-πατώματος με χρήση ελαστικής κόλλας αποκλειστικά για ξύλινα δάπεδα. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του πατώματος η διαδικασία είναι ίδια με το καρφωτό.

 

ΚΟΛΛΗΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ – ΛΟΥΣΤΡΟ

Μετά από διάστημα όχι μικρότερο των 30 ημερών το ξύλινο δάπεδο-πάτωμα τρίβεται με επιμέλεια από ειδικές κυλινδρικές και περιστροφικές μηχανές τελευταίας τεχνολογίας, αποκτώντας μία απόλυτα λεία επιφάνεια.

Μετά από αυτή την διαδικασία το ξύλινο δάπεδο είναι έτοιμο να αναδείξει τον φυσικό ξύλινο χαρακτήρα του και να είναι έτοιμο να δεχτεί τα υψηλής ποιότητας και αντοχής ειδικά βερνίκια που χρησιμοποιούμε στα ξύλινα δάπεδά μας. Τα οποία εξασφαλίζουν στο ξύλινο δάπεδο την απαραίτητη προστασία, τη διαχρονική αντοχή και το εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα για το οποίο φημίζεται η QUALITY FLOORS Βουργουτζής.

 

ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ ΗΜΙΜΑΣΙΦ

Το ημιμασίφ ξύλινο δάπεδο αποτελεί μία η νέα τάση στα ξύλινα δάπεδα. Αποτελείται από από ημιμασίφ ξύλινες σανίδες μεγάλου μεγέθους συνήθως <11cm πλάτους και με μεγάλα μήκη <1.5m. Έχει την δυνατότητα πολλών χρωματικών επιλογών.

Στο ημιμασίφ ξύλινο δάπεδο υπάρχει διπλή επιλογή ως προς την τεχνική τοποθέτησης ( πλωτό ξύλινο δάπεδο ή κολλητό ξύλινο δάπεδο ) χαρίζοντας γρήγορο και εξαιρετικά ποιοτικό αποτέλεσμα. Έτσι αποκτά την αίσθηση πολυτέλειας ενός κλασικού ξύλινου δαπέδου με μοντέρνα χαρακτηριστικά .

Είναι ιδανικό για ενδοδαπέδια θέρμανση διότι τα συνηθέστερα έχουν πάχος 16mm. Ενώ είναι ιδανική λύση για κατοικίες και χώρους  με υπάρχον δάπεδο πού δεν μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα. Παράλληλα,  ο τελικός χρόνος παράδοσης ή χρήσης του χώρου είναι εξαιρετικά σύντομος.

Για το λόγο αυτό η τεχνική του ημιμασίφ ξύλινου δαπέδου-πατώματος επιλέγεται συχνά. Κυρίως κατά την ανακαίνιση ή διαμόρφωση επαγγελματικών χώρων. Όπως για παράδειγμα ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, εταιρικών γραφείων και καταστημάτων.

 

CRAFTING STEADY STEPS SINCE 1972

Δείτε κάποια ενδεικτικά έργα μας 
γύρω από το ξύλινο δάπεδο εδώ
και εμπιστευθείτε την εμπειρία μας για να
κατασκευάσουμε το ξύλινο δάπεδο που ονειρεύεστε

HAND CRAFTING STEADY STEPS SINCE 1972
Since 1970
QUALITY
FLOORSBΟΥΡΓΟΥΤΖΗΣ